Nexcam™ Hawk 4G övervakningskamera med solpanel

 • Rek. pris 3 999 kr
 • 2 999 kr

Nexcam Hawk är en batteridriven 4G kamera för SIM-kort. Här får du 100 % flexibilitet vad gäller placering.

I lager
Köp fler, spara mer
Du får 10% rabatt när du köper minst 2 valfria övervakningskameror ur vårt sortiment. (Gäller även Bellman dörrklocka). Rabatten läggs på automatiskt i kassan.
Dela

Nu kan du enkelt övervaka sommarstugan eller andra byggnader/föremål där du saknar såväl Wi-Fi täckning som tillgång till ström. Eller varför inte använda den som åtelkamera ute i skogen? Tack vare det integrerade batteriet på hela 14400mAh i kombination med en 6 W solpanel får du en batteritid som slår de flesta andra 4G övervakningskamerorna på fingrarna. Det rörliga kamerahuvudet går dessutom att fjärrstyra 355° i sidled & 90° i höjdled så ingenting undgår denna kamera!

 • 4G kamera för som fungerar med alla de vanliga svenska mobiloperatörerna ger maximal flexibilitet
 • Uppladdningsbart batteri + 6W solpanel
 • Full HD-upplösning
 • Motorstyrt kamerahuvud 
 • 2-vägs talkommunikation
 • Rörelsedetektering med automatisk inspelning
 • IP65 klassad för att tåla vara utomhus året om
 • Mörkerseende på upp till 30m

Beskrivning av att produkten fungerar med Google Assistant och Alexa.

En kort video som demonstrerar kamerans nyckelfunktioner


100 % trådlös då endast mobiltäckning krävs 

Denna 4G kamera kan placeras vart du så önskar då den vare sig behöver Wi-Fi-täckning eller tillgång till ström. Det enda som krävs är att man har 4G mobiltäckning vid den tilltänkta placeringen. Mer flexibelt kan det inte bli! Vill du övervaka ditt sommarhus men saknar Wi-Fi? Vill du placera den i skogen och använda som åtelkamera? Vill du övervaka din maskinhall eller djuren i ladugården? Allt är möjligt med denna kamera. 


Trådlös övervakningskamera på dina villkor

Via den lättanvända Smart Life-appen (gratis för iOS och Andriod) hanterar du enkelt denna 4G kamera. Du kan välja att liveströmma upptagningen direkt till din mobil samt att manuellt ta foton eller starta en videoinspelning. 


Batteritid utöver det vanliga

Det stora batteriet på 14400 mAh ger en imponerande batteritid på upp till 6 månader baserat på 10 triggers/dag. Batteritiden påverkas av en hel del faktorer såsom omgivningstemperatur, hur ofta du kopplar upp dig mot kameran för att live streama, eller hur ofta den själv aktiveras p.g.a. en identifierad rörelse framför kameran (utifall du har denna funktion aktiverad vill säga). För att klara upp till 6 månader så krävs att den medföljande solpanelen på 6W är ansluten och placerad i ett soligt läge för att hjälpa till att underhållsladda batteriet. Solpanelen kan antingen monteras uppe på själva kameran enligt produktfotot, alternativt sättas separat på väggen bredvid kameran med hjälp av det medföljande fästet.


För att förlänga batteritiden ytterligare går det att komplettera med en 12V-5V adapter. Med denna kopplar du kameran till en valfri 12V extern strömkälla. Ett bra komplement på vintern när soltimmarna är få. Du finner adaptern genom att klicka här.


Rörelsedetektor med automatisk videoinspelning

Med övervakningskamerans rörelsedetektor får du omedelbart en notis ifall något rör sig framför kameran, även när du inte är hemma, så att du alltid vet vad som händer i eller utanför ditt hem. Perfekt för att veta om någon obehörig rör sig sig runt din fritidsstuga, ladugård, maskinhall m.m. Samtidigt som en rörelse är identifierad så startar en automatisk videoinspelning på kamerans SD-kort, och du kan enkelt spela upp det inspelade materialet på din mobiltelefon. De äldsta inspelningarna raderas först per automatik och ju större minneskort desto längre tillbaka i tiden kan du se.

En utförlig video som visar hur du konfigurerar kameran samt använder appen


Alltid mobil åtkomst

En av de största fördelarna är att kameran behöver inget abonnemang på någon dyr molntjänst då inspelat material istället sparas lokalt på ett Micro-SD kort. Du kan när som helst, från vart som helst i världen, nå det inspelade materialet via din smartphone och den tillhörande gratisappen. Kameran kan ställas in så att den automatiskt påbörjar en inspelning så snart den detekterar en rörelse. Den skickar samtidigt en notis till din telefon så att du uppmärksammas på att något rör sig framför kameran. 

Från och med maj -23 så fungerar SIM-kort från alla de vanligaste svenska mobiloperatörerna (kontantkort laddat med surf eller ett abonnemang). Kameran använder endast 4G mobilnätet för uppkoppling.  SIM-kort/mobilabonnemang ingår ej. 


Motorstyrt kamerahuvud ger maximal synvinkel

Via appen kan du enkelt rotera kameran både uppåt och neråt samtidigt som du livestreamar bilden. Du kan vrida kameran hela 355 grader i sidled och 90 garder i höjdled. Tack vare denna funktion får du en otroligt bra överblick vad som sker runtom din kamera, och du slipper att själv ta dig till kameran för att justera betraktningsvinkeln då du istället kan befinna dig på andra sidan jordklotet och manövrera din kamera.


Mörkerseende

Kameran har ett inbyggt IR ljus för att du skall kunna se även i kolsvart mörker vad som befinner sig upp till 30 meter framför kameran.


Snabb överblick över hela ditt hem

Du kan ansluta flera av våra kameror till appen (av valfri modell) och antingen välja att titta på en enskild kamera, eller ta fram en överblicksvy över samtliga dina kameror i samma fönster. Det går även att ladda ner genvägar till telefonen för respektive kamera för att nå önskad kamera med endast 1st klick på telefonen. 


Kompatibel med ditt smarta hem

Alla Nexcam™ produkter är redo att integreras i ditt smarta hem tack vare stöd för Google Assistant samt Alexa. Till exempel så kan du via röstkommandon streama bilden från en Nexcam™ övervakningskamera eller kameradörrklocka till en Google Nest-skärm.


Vad innehåller paketet?
 • Nexcam™ Hawk
 • Solpanel med ett separat fäste (eller om man hellre väljer att ha solpanelen monterad uppe på kameran)
 • Strömadapter 5V DC / 1,5A till laddning av kameran
 • Micro-USB-kabel 0,5 m till laddning av kameran
 • Väggfäste inkl. skruv & plugg
 • Pincett för enklare hantering av SIM kort
 • Quick guide på svenska
 • Manual

Nexcam™ Hawk 4G övervakningskamera med solpanel

Specifikation

Varumärke
Nexcam™
Modell
Hawk
Användning
Inomhus/Utomhus 
Anslutning
4G mobilnätet med hjälp av ett SIM-kort (SIM-kort eller mobilabonnemang ingår ej)
Räckvidd
Beror på din mobiltäckning 
Upplösning
2MB Full HD 1080p 
Senor / Lins / Datorchip
1/2,7" sensor med 3,6 mm lins och Ingenic JZ T31 chip
Minne för videoinspelning
Stöder upp till 128G micro-SD kort (köps separat)
Möjlighet att spela in i molnet
Ja, om man väljer att teckna sig för en tilläggstjänst i Smart Life appen
2-vägs röstkommunikation
Ja, det går att starta en talkommunikation mellan kameran och telefonen
Mörkerseende
Ja, upp till 30 meter
Rörligt kamerahuvudJa, kameran kan styras 355 grader i sidled resp. 90 grader i höjdled
Rörelsedetektering
Ja, med notis direkt till telefonen
Stöd för Google Assistant
Ja, kompatibel med Google för att kunna integreras i ditt smarta hem
Stöd för Alexa
Ja, kompatibel med Alexa för att kunna integreras i ditt smarta hem
Driftstemperatur
-20°C till 55°C
Material
ABS-plast
Höjd (mm)
160 (utan solpanel)
Bredd (mm)
107 (utan solpanel)
Djup (mm)
175 (utan solpanel)
Batteri
Ja, inbyggt uppladdningsbart batteri på 14400mAh + medföljande solpanel på 6W
Driftstid vid batteridrift
Upp till 6 månader baserat på 10 triggers/dag (förutsätter att den medföljande solpanelen placeras i ett soligt läge)
Strömförsörjning vid laddning
5V DC via medföljande strömadapter och 0,5m Micro-USB-kabel
App
Smart Life (ladda ner appen gratis här: IOS/Android)
Plattformar 
iOS✔️ / Android✔️ 

Tillbehör

Lägg till ett Micro-SD-kort för att kunna spara ner och spela upp videoklipp via appen.


Sätt upp en larmdekal för att visa att ditt hem är kameraövervakat.

Frågor och svarSe även vår FAQ sida där du finner mer generella frågor & svar som gäller samtliga våra kameror, inklusive frågor kring Smart Life appen.